Jdi na obsah Jdi na menu
 


NÁRODNÍ LISTY SE BRÁNÍ ÚŘEDNÍ ZVŮLI

16. 6. 2015

NÁRODNĚ DEMOKRATICKÁ

 

STRANA

 

 

KLUB NÁRODNÍCH LISTŮ


 

www.cmnd.nds@centrum.cz, valenta.cmnd@gmail.com, narodni.listy@centrum.cz,

www.narodnilisty.estranky.cz, www.narodnimyslenka.estranky.cz,www.nds.estranky.cz


 

Ministr kultury České republiky

Daniel Herman

Ředitel Národní technické knihovny

Ing. Martin Svoboda

emailem dne .15.06.2015


 

Vážený pane ministře a Vážený pane řediteli NTK.


 

V zastoupení předsednictva NDS a Redakční rady Národních listů vznáším rozhodný protest proti omezení mého přístupu do NTK pod záminkou porušení Knihovního řádu NTK , kterou vznesla pracovnice (AT?) NTK a omezila přístup mé osobě , jako držitele registrace na mé osobní jméno a přihlašovací jméno narodnidemokracie + heslo !

Především: registrováno je více členů NDS a redakce NL! Stalo se že dne 2.6.2015 byl odvolán zástupce šéfredaktora NL, který měl dvě přístupová hesla jak do NTK, tak správce textů Národních listů. Dne 2. a 3. 6. provedl zjevný „zásah „ do mých práv vlastníka media . Já osobně jsem využíval internetu a služeb pouze na redakční články mé a dopisovatelů. Má přítomnost v NTK se omezovala na maxilmu 1,2 až 2.5 h. Proto je naprosto vyloučené, aby příklad dne 3.6. jsem dělal něco jiného než dovoluje knihovní řád z důvodu redigování článku redaktora ! Krátce po 14h tohoto dne byl můj přístup zablokován pracovnicí NTK na dobu určitou.

Vzhledem k tomu, že její rozhodování ovlivnila osoba, které byl odebrán přístup do Národních listů, považuji postup NTK i přes to, že 2 x byla Vaše pracovnice mnou informována, nedošlo k nápravě ! V společném prohlášení NDS-NL ( viz příloha) je celá situace popsána. Zajistě chápeme některá omezení viz naše Prohlášení , kde neuvádíme z důvodu snahy o smírné řešení záležitosti název veřejné knihovny, budeme nuceni zveřejnit tento dopis ! Pokud nebude zjednána personální výměna ve sledování nezávislého tisku, případy špehování které známe z dob totalitního režimu, perzekuce, které rovněž znám z dob komunistické moci , budeme nuceni záležitost řešit právní cestou. Ministr kultury jako zřizovatel může vyvodit závěry v NTK, neboť se vyskytly případy omezení práv občanů a studentů .

Veřejnost bude INFORMOVÁNA  o poměrech a některých sporných ustanovení Knihovního řádu NTK v hlubokém rozporu s jinými NTK v ČR ,SR a EU , zejména v souladu s Ústavními právy o svobodě informací a medií !


 

S projevy hluboké úcty :

předseda NDS a šéfredaktor Národních listů

Jan Valenta v.r. dne 15.06.2015

 

Náhledy fotografií ze složky předseda ČMND-NDS Jan Valenta