Jdi na obsah Jdi na menu
 


OSOBNÍ DOPIS ÚPOLITICKÉ OPOZICI V ZEMI

1. 8. 2014

 

 

prapor-svobody-cr.jpg

NÁRODNÍ LISTY- NDS-ČS ND -OS ČKL -KNL

Otevřený dopis politickým subjektům -Pozvání na společná jednání .

Předseda Národně demokratické strany- ČS ND Jan Valenta dne 31.7.2014 .



 

Vážení mluvčí, předsedkyně a předsedové Hnutí, mimoparlamentní opozice a občanských spolků a aktivit !



 

Při pohledu na naši politickou scénu během let 1989-2014 se člověku, který byl u pokusu o zrodu Mimoparlamentních sněmů přes četná jednání o společný postup opozice již od 13. února 1990 na Filosofické fakultě UK v Praze jsme deklarovali, že ani OF a VPN nejsou schopny demokraticky řídit tuto zemi ! Byl tu i Petiční výbor za společný stát v létech 1991-1993 a ani dva miliony podpisů nepřiměly naše „zákonodárce „ splnit přísahu věrnosti naší vlasti ! Náš stát byl rozbit bez referenda .

Byl jsem i v akcích let 1998-99- a 2000 ( Děkujeme odejděte, krize ČT ) a žel ani po roce 1993-1998 mnohé politické subjekty naivně si představovaly úspěch s předem upevněnou diktaturou ODS-ČSSD !

Pozvolna jsme přes různé proklamace se stali fašizující zemí bez toho, aby občan rozhodl v obecně platném referendu jak o Ústavních zákonech ve velmi důležité oblasti naší státnosti.

Ani jeden Parlament po roce 1948 nebyl v duchu demokratické ústavy z roku 1920 , FS 1990 bylo dokonce „kooptované „. Přirozený Zemský systém, který plně respektovala I. Republika ( Národní shromáždění vzešlo ze zákonně zvolených poslanců Zemských sněmů a svobodných voleb) ! Obdoba se nestala po listopadu 1989 . Na všech ústavních zákonech „socialistickou ústavou a ústavním zákonem 1968 „ až po ústavu 1993 se podíleli tíž lidé, sloužící jakémukoliv režimu . Krajský systém nahrazující Zemský systém obvyklý ve vyspělých demokraciích jímž byla dvacet let i naše vlast je pružný, méně byrokratický a decentralizující ústřední moc !

Mnohaletý výzkum , kterého jsem se zúčastnil jasně dokázal „jakou demokracií vládnou minulé i současné koalice. Mimoparlamentní strany a hnutí a to mohu potvrdit hrají smutnou zástěrku režimu, který jednoznačně je v rozporu s 82% obyvatelstva naší republiky !

Některé politické strany zanikly, jiné byly vědomě rozbíjeny agenty režimu, který jak víme přivedl naši vlast do spolku s nedemokratickým systémem Evropské unie. Alternativou tu ale zůstává vytvoření Slovanské unie ! Byli jsme to my, porobený národ , kdy František Palacký a František Ladislav Rieger svolali I. Všeslovanský sjezd.

Pokud cítíte vy, představitelé různých proudů našeho veřejného života sounáležitost s občany, kteří mají plné právo kontrolovat moc svěřenou do zastupitelských sborů všech stupňů, pojďme společně dokázat, že jsme národem hodným slavných demokratických tradic.

Není kam ustoupit a hrát si na to že uspěji a dostanu bakšiš v podobě státních příspěvků aby nějak přežil. Národ potřebuje jinou reprezentaci a celkové ozdravění společnosti. Proto Zemský sněm jako Občanský spolek ! Odtud vede cesta k celkovým změnám v naší vlasti směrem k rozvinuté Přímé demokracii, referendům, veřejné kontrole a zodpovědnosti za to co vykonávám. Chtít na spoluobčanech to aby bezpracně subjekty dostávaly peníze je nemravné a I. Republika toto neznala a to bez omezujících klauzulí (5%) byla relativně stabilní . Vím o čem mluvím, byli jsme v koalici demokratických politických stran !

Věřím, že po četných apelech dvaceti let dosáhneme shody .

Váš Jan Valenta v.r.



 

 

Náhledy fotografií ze složky předseda ČMND-NDS Jan Valenta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář