Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROČ BOJKOTUJEME VOLBY NA PODZIM? JEDNOTLIVÉ KANDIDÁTY ZNÁMÉ SVÝM SPOLUOBČANŮM MŮŽEME PODPOŘIT

20. 8. 2014

 

FEJETON NÁRODNÍCH LISTŮ DO Č.36


 

šéfredaktor : Jan Valenta 14.8.2014


 

OPĚT ZMANIPULOVANÁ PSEUDODEMOKRACIE .


 

A opět NDS -ČS ND nejde do senátních a komunálních voleb . Nejstarší strana na území ČESKÉ REPUBLIKY ( 1848) !!!!! Ani po dvanácti létech a též po marném volání mezi hluché a němé politické karikatury, které jen dělají mimo parlament pouhou štafáž vládní kamarile !


 

Připojili jsme se k ostré kritice registračního termínu zápisu do těchto opět „karikaturních“ voleb na Přípravném výboru Zemského sněmu ČMS dne 8.8.2014 .

Místo slibovaného termínu „zápisu“ k 5. září t.r. Opět jako vždy vládní manipulace.


 

Účelovost sdoučasné vlády na udržení stávajících téměř fašistických pořádků vychází z diskriminačního volebního systému zavedeného společně ještě v dobách „opoziční smlouvy“. Uvědomují si dostatečně voliči kolik let jsou podváděni? Napovím : dvacetpět let !


 

Tento volební systém 5% klauzule ( již napadený letos dalšími stranami Piráty a Úsvitem PD ) a volebních okrsků hluboce zaostává i za Rakousko Uherským volebním řádem z roku 1910, který majetkový a % cenzu odstranil i díky naší straně !


 

Dokonce první republika měla poměrnou stabilitu a nepotřebovala žádná omezení a skrutinia tak, aby byla funkčí koalice, která s obměnami existovala až do osudového Mnichova 1938 . Na stabilitě vlád , kde jsme byli léta partnery i těm stranám, které se podvolily jak Mnichovanství, tak i v Národní frontě 1945-1989 ( NSS a KDU -ČSL) .


 

PŘEDEVŠÍM ALE SE UKAZUJE, ŽE MYŠLENKY NASTOLIT NA MÍSTNÍ ÚROVNI KANDIDÁTY Z OBČANŮ, KTEŘÍ SE V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ UCHÁZEJÍ V RÁMCI MÍSTNÍCH SDRUŽENÍ A SPOLKŮ O KOMUNÁLNÍ POLITIKU VŘELE NDS-ČS ND PODPORUJE, DOKONCE I VLASTN Í ČLENY A ZEJMÉNA NEZÁVISLÉ KANDIDÁTY V OBCÍCH , MĚSTECH . NIKOLIV DO ZPROFANOVANÉHO SENÁTU, ONÉHO ODKLADIŠTĚ POLITICKÝCH ZOMBIE....


 

Nesdílím názor rezignovaných občanů: „ Nač bych se namáhal, oni si to stejně udělají jak chtějí“.


 

CHYBA! OPRAVDU? A NEBO MY TO UDĚLÁME OBČANÉ JAK MY CHCEME A HEZKY ZDOLA …..

-------------------------------------

 


 

NÁRODNÍ LISTY

ÚVODNÍK

ŠÉFREDAKTOR JAN VALENTA 19.8.2014


 

NAD SRPNOVÝMI UDÁLOSTMI DNES .


 

Půl výročí 45 let od invaze našich „spojenců“ z Varšavské smlouvy, zejména SSSR máme přede dveřmi a v blízkosti Slovenských hranic krvavý konflikt mezi Ukrajinou a Ruskými přistěhovalci ( nejsou to teroristé !!!). Máme s Ruskem dlouhodobě nevyrovnaný účet za násilné obnovení stalinistického režimu u nás. Musíme ovšem konstatovat, že přes pasívní a i aktivnější rezistenci, bylo vždy u nás dost zrádců bv jakékoliv době okupací, kterých si naše vlast „užila „.

Nemůžeme však bezhlavě ostrakizovat Rusko, Putin je sice diktátor jako Brežněv, ale přeci jen s demokratičtější formou , kdy v Ruské federaci, která je nástupnickým státem SSSR od roku 1991 existují prezidentské volby, parlamentní volby a jak se ukazuje režim osobní moci od dob vlády carů je v této velmoci zažit .

Nemůžeme Rusům zapomenout to co provedli svému spojenci Československu a dnes už jsem i pamětníkem tanků a i sebranky , která byla v okupační armádě. Mezi nejhorší nepatřili po mnoha diskusích a vysvětlování toliko jen Ruští oficíři, ale k nejhorším patřili právě Ukrajinští vojáci ( Ukrajina byla svazovou republikou), pak šikmoocí Kazaši a z dalších dnes již samostatných států. Ruský národ dal světu vynikající osobnosti. Mohu vzpomenout, že osobním přítelem manželů dr. Karla Kramáře a Naděždy Konstantinovny byl Lev Tolstoj a Nikolaj Bulgakov, ukrajinský bard Děmidovič Dančenko !

V bitvě u Slavkova to byli Rusové pod velením maršála Michaila Kutuzova co se snažili zastavit Napoleona . Poté porazili Turky a osvobodili Gruzii a o tom se nepíše, bylo by to poněkud mimo rámec místního „vymývání mozků“. Pokud jde o Němce, tak po tisíc pět set let je mnoho mezi námi nevyřešeného . Musíme konstatovat, že odsun Němců v roce 1945 byl oprávněný, byla to pátá kolona u nás, podporující Henleina a Hitlera !

Ano , je pravda že za vlády Stalina došlo k hladomoru na Ukrajině a přesídlování Rusů do Pobaltí, Běloruska a Ukrajiny . Nejvíce masakrů a obětí přinesli i Rusové, kteří hynuli v Gulacích vedle svých slovanských bratří.

Co dodat ? Tak jako do bývalé Jugoslávie se do záležitostí Východní Ukrajiny a Ruska vměšují neprávem opět USA a žel i velmi neobratně Evropská unie . A pojednou vyvstávají těžké problémy zemí , kde „globalisté“ nastolili „eura“, ale o tom se jaksi „nesluší „ psát či uvádět v našich TV. Itálie volá po návratu liry poté, co „ruka“ EU a Eura ji dostala do krize. Kdo však dostal Ukrajinu do konfliktu ? Otázku si pozorný čtenář jistě zodpoví bez „nápovědy“.

Varovné memento platí pro každou okupaci. Rusko za svou expanzi už „zaplatilo“ rozpadem rudého imperia ! Byl tu Afghánistán a trauma vojáků SSSR .

Po okupaci z 21.srpna zůstala sice hořká pachuť a zastavená cesta k demokracii, která ani dnes není tou, kterou jako mladí jsme si přáli. Celé tři generace padají díky vlastním zrádcům : Ať to byl Husák, Bilak nebo Klaus a Mečiar , všichni se halili za pohnutky, které z nich nesmyjí to, co naše národy Čechů a Slováků postrádají i dnes : suverenitu !

 

 

Náhledy fotografií ze složky předseda ČMND-NDS Jan Valenta

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář