Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÚPRAVY PO LETNÍCH DOVOLENÝCH BUDOU I V NÁRODNÍ DEMOKRACII

24. 9. 2015

Národní demokracie je stejně jako Národní listy webem a orgánem NDS.(JV)

-----------------------------------------------

Těhotnou patnáctiletou Švédku a jejího o čtyři roky staršího partnera v Sýrii zadrželi bojovníci Islámského státu. Podle švédských médií na to upozornil její otec, jemuž dcera dvakrát telefonovala. Sdělovací prostředky uvedly, že pár se do Sýrie vydal, aby se mohl připojit k islámským radikálům, možná ale ne k Islámskému státu.

 

Související témata

Islámský stát

 

Sýrie

 

Dnes 9:45 - Stockholm

Je to opravdu kritická situace,“ řekl otec, jehož totožnost nebyla vzeřejněna, listu Borås Tidning. Pár prý nyní zástupci IS vyslýchají a o jejich osudu má rozhodnout jejich soud. Mladá dvojice totiž nemá žádný dokument, který by prokazoval společný svazek.

Otec tvrdí, že ačkoli ještě nedosáhli zákonného věku pro sňatek, byla dvojice sezdána loni při náboženské ceremonii.

Podrobnosti o jejich zadržování nejsou k dispozici. Extremisté z Islámského státu ale údajně také požadují slib věrnosti chalífátu.

Švédské úřady o případu vědí. „Byli jsme informováni o tom, že se v Sýrii nachází mladistvá Švédka. S rodinnými příslušníky jsme v kontaktu,“ řekl agentuře AFP mluvčí ministerstva zahraničí Gabriel Wernstedt.

Švédská tajná služba letos už dříve oznámila, že v řadách radikálů v regionu působí okolo 150 švédských občanů. Minulý měsíc upřesnila, že z toho je 30 až 40 žen, které extremistům pomáhají například s logistikou.

Válka v Sýrii trvá pátým rokem. O život v ní přišlo více než 215 tisíc lidí.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář